Hoe moet ik aardappels bakken
Kinderen houden meestal niet van aardappels, maar zodra er gebakken aardappels geserveerd worden zijn ze plots niet meer te houden! Daarom is onderstaand basisrecept wel zo handig.
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 500 g aardappels
- Vloeibare olie
- Zout
- Peper
Materialen
- Ruime koekenpan
- Schone theedoek
Bereiden
Gebruik een ruime koekenpan en bak niet meer dan 500 g aardappelplakjes tegelijk. Rauwe aardappels plakken gemakkelijk aan elkaar waardoor ze niet gelijkmatig bruin en gaar worden.
Schil 500 g aardappels en schaaf ze in dunne plakken. Dep deze met een schone theedoek droog.
Verhit op matig vuur 3 á 4 kneepjes vloeibare olie in de koekenpan en wacht tot de grote bellen verdwenen zijn. Voeg de aardappelplakjes toe en verdeel ze over de bodem van de pan. Leg een deksel op de pan en laat de plakjes in ca. 10 minuten bijna gaar worden. Schep ze tussentijds 1 á 2 keer om.
Neem het deksel van de pan en draai de warmtebron hoog. Bak de plakjes nu al omscheppend met een spatel verder gaar en goudbruin. Voeg eventueel nog wat vloeibare olie toe om aanbraden te voorkomen. Bestrooi met zout en peper.
oktober 5, 2010
Snijd de rauwe aardappelen aan blokjes, doe ze in een pan met water, als ze aan de kook zijn voeg dan zout toe en draai het gas uit.
Na 10 of 12 min. (zet de wekker) in de vergiet gooien en met koud water afspoelen.
Even laten uitlekken en in de olie (koekenpan) of boter bakken. Succes verzekerd.
Neem hiervoor altijd vastkokende aardappelen!!