Hoe moet ik aardappels poffen
Gepofte aardappels, eventueel met een lekkere vulling, vindt iedereen wel lekker, of het nu voor een lichte lunch is, als bijgerecht of als maaltijd op zich.
Bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediënten gepofte aardappels
- 4 grote aardappels
- Verse kruiden
- Kruidenboter
- Eventueel 500 g krielaardappels
Materialen
- Magnetron
- Vork
- Schaal
- Aluminiumfolie
Bereiden gepofte aardappels
Magnetron: Prik 4 grote aardappels in met een vork en leg ze op een schaal. Zet de schaal in de magnetron (800 watt) en schakel deze ca. 8 minuten in. Keer de aardappels halverwege om. Neem ze uit de magnetron en laat ze afgedekt (eventueel verpakt in aluminiumfolie) 5 minuten na garen.
Oven: Pof de aardappels verpakt in aluminiumfolie 45 á 50 minuten op 200 graden Celsius.
Snijd de grote aardappel aan de bovenkant in, duw het aardappel-vruchtvlees iets opzij en vul de aardappel met kruidenboter.
Variant: Leg 500 g krielaardappels in een schaal en besprenkel ze met water. Dek af en zet de schaal 5 minuten in de magnetron (800 watt). Neem de schaal uit de magnetron en laat hem enkele minuten staan. Bak de aardappeltjes hierna kort in de koekenpan in wat vloeibare olie.