Hoe moet ik biefstuk bakken
Even een biefstukje bakken. Het klinkt zo simpel en het is ook niet moeilijk, vooral niet als je deze handelingen erbij houdt. Succes gegarandeerd.
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten
- Biefstukken 2 á 2,5 cm
- Margarine
- Peper
- Zout
Materialen
- Koekenpan
- Vleestang
Bereiden biefstuk
Neem biefstukken van ca. 2 á 2,5 cm dik en bestrooi ze met peper. Verhit 50 á 75 g margarine in een koekenpan tot het schuim is weggetrokken en de margarine bruin kleurt. Leg de drooggedepte biefstukken met een vleestang in de pan en schroei ze snel aan beide kanten dicht.
Bak het vlees aan beide zijden mooi bruin. Schuif het tijdens het bakken heen en weer over de bodem om vastplakken te voorkomen.
Reken voor rood vlees (saignant of rare) op 2,5 á 3 minuten bakken, voor rosé (à point of medium) op ca. 4 á 5 minuten en voor doorbakken (well done of bien cuit) op ca. 6 á 7 minuten. Strooi na het bakken zout over de biefstukken.
september 14, 2010
Omdat je het vlees op zon hoge temperatuur bakt, slaan de eiwitten op hol…. zorg daarom dat je het vlees na het grillen op een temeratuur van ongeveer 50 graden laat rusten of doe er zilverfolie omheen.. zo kunnen de eiwitten rusten en krijg je een heerlijke malse smaak aan je vlees.
november 14, 2011
Dank voor de goede tip en recept!
maart 11, 2012
goed om te weten
oktober 3, 2012
Zeker niet eerst peperen.
De peper verbrand dan.
Als laatste, als het klaar is peperen.