Hoe moet ik eieren pocheren
Met Pasen, of de zaterdag ervoor, ga jij iedereen verrassen met gepocheerde eieren: lekker bij een warme groenteschotel, spinazie bijvoorbeeld, prei of paprika!
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- Ei
- Zout
- Azijn
Materialen
- Koekenpan
- Kopje
- Schuimspaan
- Keukenpapier
Bereiden
Om eieren goed te kunnen pocheren moeten ze absoluut vers zijn. Breng in een diepe koekenpan ruim water met een mespunt zout en een scheutje azijn aan de kook.
Breek 1 ei in een kopje en laat het voorzichtig vlak boven het kokende water in de pan glijden.
Laat het ei in ca. 3 á 4 minuten gaar worden. Het eiwit moet helder wit zijn en de dooier zacht van binnen.
Neem het ei met een schuimspaan uit de pan en laat het boven een stuk keukenpapier uitlekken. Snijd het ei eventueel netjes bij en serveer direct.
Houd gepocheerde eieren eventueel warm in een schaal met warm (niet kokend) water. Ze garen dan niet verder, maar blijven wel goed op temperatuur.