Italianen eten spaghetti met een lepel en een vork. Ook proberen? Pak 2 of 3 sliertjes spaghetti met de vork en werk ze al draaiend op de lepel. Oefening baart kunst! Alvorens je dit gaat doen kun je het beste onderstaand basisrecept volgen.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten spaghetti 

  • Spaghetti
  • Zout
  • Olie

Materialen

  • Pan
  • Vergiet

Bereiden spaghetti 

Breng ruim water aan de kook. Strooi als het water kookt, zout in de pan. Het water gaat nu heftiger borrelen. Voeg op dit moment de spaghetti aan het kokende water toe.

Kook de spaghetti in een pan zonder deksel volgens het aangegeven aantal minuten op de verpakking beetgaar. Verse spaghetti heeft maar enkele minuten nodig. Proef de spaghetti net voor de kooktijd voorbij is. De spaghetti moet nog ‘beet’ hebben en mag niet te gaar worden.

Giet de spaghetti in een vergiet af en laat de pasta uitlekken. Maak ronddraai bewegingen met het vergiet zodat alle vocht wegloopt. Doe de pasta terug in de pan. Voeg eventueel een klein scheutje olie toe of meng direct de saus door de pasta.

In Italië wordt spaghetti met nog een klein beetje aanhangend vocht met de saus gemengd. De saus hecht dan beter.