Stevige vis kan heel goed geroosterd worden op een grillplaat of in een grillpan. Die ribbels zorgen voor de mooie bruine strepen op de vis.

Bereidingstijd: 15-30 minuten

Ingrediënten gegrilde vis

  • Visfilets
  • 2 eetlepels soja
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 theelepel honing
  • Vloeibare olie
  • Eventueel verse kruiden

Materialen

  • Grillpan
  • Eventueel barbecue

Bereiden gegrilde vis

Kruid vis vóór het grillen nooit met zout.

Verhit een grillpan tot hij gloeiend heet is. Bestrijk 4 tonijnfilets aan beide kanten licht met olie of marineer ze een kwartier in een mengsel van 2 eetlepels soja, 1 eetlepel sherry en 1 theelepel honing en bestrijk ze daarna met olie.

Leg de vis op de gloeiende grill en keer de filets na ongeveer 2,5 minuut om. De vis moet makkelijk loslaten.

Gril tot er aan beide zijden een mooi streepjespatroon is ontstaan (ca. 5 minuten).

Hele vissen kunnen ook op de barbecue worden gegrild. Klem ze in een speciaal grillrooster dat de vorm van een vis heeft. Daarmee is de vis makkelijk te keren. Vul de buikholte van de vis eventueel met verse kruiden.

Kies voor het grillen van vis een stevige soort. Vooral tonijn en zalm zijn geschikt, maar ook met botervis, zwaardvis en gamba’s gaat het goed.