Biefstuk, entrecote, tartaar, varkensoesters en lamskoteletten zijn ideaal om te grillen. Uiteraard kan het ook met ander vlees, en hoe je dat moet doen leer je aan de hand van onderstaand basisrecept.

Bereidingstijd: 10-60 minuten

Ingrediënten

  • Vlees
  • Marinade
  • Olijfolie
  • Peper
  • Eventueel andere kruiden

Materialen

  • Grillpan

Bereiden gegrild vlees

Vet niet de grillpan in maar eventueel alléén het vlees. Als een grillpan wordt ingevet, verbrandt het vet en gaat het roken. Bij gebruik van een contactgrill is geen vet nodig.

Verwarm een grillpan tot gloeiend heet. Bestrijk het vlees met een beetje olie en kruid het met peper of andere kruiden. Voeg geen zout toe, dat voorkomt een goed resultaat.

Leg het vlees op de pan en rooster het tot een mooi streeppatroon heeft. Het zal eerst kort ‘plakken’, maar laat na enkele minuten weer makkelijk los. Keer het vlees dan om.

Marineer vlees dat op de grill of barbecue wordt geroosterd eventueel enkele uren van tevoren. Het wordt dan lekker zacht.

Laat barbecuevlees nooit buiten staan maar bewaar het in de koelkast.