Dit heerlijk Hollands gerecht is voorzien van al het benodigde; vlees (spek en gevogelte), koolhydraten en groente! Voor de kinderen kun je de spruitjes natuurlijk ook weglaten.

Bereidingstijd: 25 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten Hollands pannetje met spruiten en spekjes

  • 1 zak kookaardappels kruimig (800 g)
  • 1 teen knoflook
  • 2 zoete uien
  • 2 zakken spruitjes (a 350 g)
  • 1 kalkoenfilet (ca. 270 g)
  • 1 pakje Hollands pannetje sperziebonen (72 g)
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1/2 duopak magere spekreepjes (a 250 g)
  • 100 ml halfvolle melk

Materialen

Geen

Bereiden Hollands pannetje met spruiten en spekjes

Aardappelen in pan met laagje water en zout naar smaak in ca. 20 min. gaarkoken. Intussen knoflook en uien pellen en snipperen. Spruiten halveren. Kalkoenfilet in stukjes snijden. Mix Hollands pannetje aanmaken met 400 ml koud water en goed doorroeren. Margarine in braadpan verhitten en hierin kalkoen rondom lichtbruin bakken. Ui en knoflook toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Spruiten en aangemaakte mix toevoegen en aan de kook brengen. Met deksel schuin op pan ca. 15 min. zachtjes laten sudderen, af en toe omscheppen. Intussen spekjes in koekenpan met antiaanbaklaag uitbakken. Aardappelen met melk tot puree stampen en met peper op smaak brengen. Hollands pannetje en puree over 4 borden verdelen en bestrooien met spekjes.