Vooral tijdens de wat koudere dagen is het gewoonweg genieten om een Hollands gerecht klaar te maken. Heb je zin om heerlijk te wokken, en wil je toch slank blijven? Probeer dan eens dit Hollands roerbakgerecht.

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten Hollands roerbakgerecht

  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 duopak krieltjes (700 g)
  • 1 schaaltje half-om-halfgehakt (ca. 300 g)
  • 1 doos sperziebonen (diepvries, 450 g)
  • 1 zakje mix voor groenteroerbakgerecht sperziebonen-kip (43 g)

Materialen

  • Wok

Bereiden Hollands roerbakgerecht

Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Ui pellen en snipperen. In koekenpan 3 el olie verhitten en krieltjes in 15 min. bruinbakken. In wok 2 el olie verhitten en gehakt rul bakken. Bonen, paprika en ui toevoegen en 8 min. roerbakken. Mix en 400 ml water door groenten en gehakt roeren en aan de kook brengen. Nog 7 min. roerbakken. Krieltjes met roerbakgerecht serveren.