Een heerlijke hangop bereid op Indiase wijze met frisse mango’s en pistachenoten wat het tot een heerlijk nagerecht maakt.

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 20 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten shrikand

  • 1 liter volle yoghurt
  • 50 ml melk
  • 1/2 theelepel gemalen kardemom (specerijen)
  • 1 zakje saffraandraadjes
  • 35 g witte basterdsuiker
  • 1 schaaltje mango’s eetrijp (2 stuks), geschild
  • 2 eetlepels pistachenoten (bakje 95 g), grofgehakt

Materialen

  • Schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
  • Zeef

Bereiden shrikand

Spoel een schone theedoek onder de kraan (zodat er geen geur van wasmiddelen meer aan zit). Leg de theedoek in een zeef en zet deze op een kom of pan. Giet de yoghurt in de theedoek en laat deze 1 nacht in de koelkast uitlekken.

Verwarm de melk met de kardemom en de saffraan tot het net niet kookt. Haal de pan van het vuur en los de suiker erin op. Laat 20 minuten afkoelen. Doe de uitgelekte yoghurt in een kom. Meng de melk erdoor. Snijd het vruchtvlees van de mango’s in blokjes en serveer bij de shrikand. Garneer met de pistachenoten.