Heerlijke komkommerlinten met gember en sesamzaad; een Oosters gerecht dat vegetarisch, gezond en erg snel te maken is. Leuk als voorgerecht!

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten Komkommerlinten met sesamzaad

  • 1 cm verse gember, fijngeraspt
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 komkommers, schoongeboend

Materialen

Geen

Bereiden Komkommerlinten met sesamzaad

Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren. Schep het sesamzaad op een bord om te voorkomen dat het gaar wordt. Halveer de komkommers in de lengte en haal de zaadlijsten er met een lepel uit. Schil het vruchtvlees met een dunschiller in de lengte in lange linten. Bestrooi de komkommerlinten met wat zout en schep ze om met het gembermengsel. Schik de komkommerlinten tot een mooi bergje en bestrooi ze met sesamzaad. Serveer direct.

Resultaat

Komkommerlinten met sesamzaad