In de zomermaanden eten we graag salades. Extra fijn is het wanneer deze gemakkelijk klaar te maken zijn. Zo kunnen we langer genieten van de heerlijke zon. Deze salade met komkommer is lekker met wat gebakken aardappelen en vlees. Het gerecht smaakt heerlijk fris. Het is ook erg lekker bij een barbecue. Hoe kun je deze komkommersalade maken? Waar moet je op letten?

  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Wachttijd: 0 minuten

Ingrediënten Komkommersalade met vijf ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 1 rode ui
  • Halve rode paprika
  • Twee eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels Dille
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Goed, het zijn iets meer dan vijf ingrediënten, maar een aantal ervan heb je sowieso altijd wel in huis. Dit geldt voor olijfolie en peper en zout. Je hoeft dus maar vijf ingrediënten te kopen. En het gerecht is ook nog eens binnen een paar minuten klaar! Goedkoop, lekker en handig.

Bereiding

Snij of rasp de komkommers in hele dunne plakken. Snipper de rode ui en snijd de rode paprika in kleine stukjes. Meng alles in een saladekom, voeg ook de dille, rijstazijn en olijfolie toe. Voeg ook wat peper en zout naar smaak toe. Overdrijf hier niet mee als je een frisse smaak wilt behouden. Salades hoeven niet perse heel pittig of zout te zijn.

Weinig calorieën

Het nadeel bij veel salades is dat er vaak veel calorieën in de dressing zitten. Om die reden is er gebruikgemaakt van rijstazijn. Dit is niet zo vet als andere azijnen, maar smaakt wel heel erg lekker. Je kunt natuurlijk ook een simpele wittewijnazijn nemen wanneer je niet zo houdt van de rijstazijn.

Varianten mogelijk

Welke varianten zijn er allemaal mogelijk bij de komkommersalade? Je kunt natuurlijk altijd andere groentes gebruiken of bepaalde slasoorten toevoegen. Doe er bijvoorbeeld wat veldsla bij, of mix het met wat radijsjes. Lang niet iedereen houdt van rouwe ui, dus in dat geval kun je het ook weglaten of eerst even kort bakken. Een andere optie is om lente-ui te nemen in plaats van de rode ui. Deze is namelijk veel minder sterk dan andere uien. Er zijn ook mensen die niet van dille houden. Dit kun je ook vervangen voor bijvoorbeeld tijm of lekkere Italiaanse kruiden.

Probeer vooral wat variaties uit, zodat je echt je eigen gerecht kunt maken van deze komkommersalade.