Hoe kun je vegetarische Nasi Goreng maken? Het is niet zo moeilijk om een compleet gerecht te maken dat meerdere groentes heeft en zeer geschikt is voor vegetariërs. Hoe kun je deze nasi goreng maken?

  • Aantal personen: 2
  • Bereidingstijd: 5 tot 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 140 gram rijst
  • 100 gram wortel
  • 100 gram snijbonen
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 2 theelepels Gemalen koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • 20 ml sojasaus
  • 50 gram gezouten pinda’s
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 theelepels sambal
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Peper en zout naar smaak

Materialen

  • Wokpan
  • Pan met deksel voor de rijst

Bereiding

Snijd de wortel, snijbonen en kastanjechampignons in kleine stukjes. Vul de pan met water en breng deze aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Warm de zonnebloemolie op in de wokpan en voeg daarna de groente toe. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe, maar houd er rekening mee dat je ook al sojasaus en sambal toe gaat voegen, dus dit kan het gerecht al wat zout en pit geven. Roerbak voor zes tot acht minuten. Voeg nu de kurkuma en de koriander toe aan het gerecht en roerbak nog een paar minuten.

Nu doe je de rijst bij de rest van de groente. Voeg ook de sambal, de ketjap en de sojasaus toe. Roerbak voor een paar minuten en snijd ondertussen de limoen in partjes.

Serveer de Nasi Goreng met de pinda’s en de limoenpartjes. Eet smakelijk!

Variatietips

Je kunt deze Nasi Goreng ook eten met een gebakken ei erbij. Dit smaakt prima bij de rijst. Wil je toch graag wat vlees bij je nasi goreng? Dan kun je bijvoorbeeld wat stukjes kip of rund meebakken met de groente. Het is ook mogelijk om de groentes aan te passen. Zo kun je dit ook goed maken met paksoi, Chinese kool, courgette of mais. Wat ook lekker kan zijn, is wat tougè toevoegen. Eigenlijk werken alle groentes goed, dus wanneer je veel groente in huis over hebt, dan is het ideaal om in dit gerecht te stoppen.

Hou je niet zo van pittig eten? Dan kun je ervoor kiezen om de sambal weg te laten. Je kunt ook kiezen voor een mildere variant van sambal. Je hebt ze namelijk ook wanneer ze wat zoeter zijn.