Veel mensen kiezen voor kant-en-klare pastasauzen. Zonde, want een pastasaus is ook heel gemakkelijk zelf te maken, en het is dan een stuk gezonder. Het maken van deze pasta kost je slechts 20 minuten. Handig!

  • Aantal personen: 2
  • Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten makkelijke pasta met spinazie en paprika-roomsaus

  • 180 gram pasta
  • 250 gram cherrytomaten
  • 200 gram verse spinazie
  • 150 ml kookroom
  • 200 gram gekruid kippengehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Materialen

  • Wokpan
  • Pan met deksel

Bereiding

Vul de pan met water en zet deze alvast op het vuur om te laten koken. Als het water eenmaal kookt doe je de pasta in de pan en houd je de kooktijd aan die op de verpakking staat.

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflooktenen. Snijd de cherrytomaten door de helft. Verwarm de olijfolie in de wok, doe het kippengehakt, de ui en knoflook in de pan en bak het gehakt. Voeg het paprikapoeder toe en de kookroom en doe de cherrytomaten erbij. Scheur de spinazie, en doe deze bij de saus. Dit kun je eventueel in gedeeltes doen. De spinazie zal wat slinken. Wacht tot alle spinazie is geslonken. Voeg peper en zout naar smaak toe. Vind je dat er te weinig saus is? Dan kun je altijd een beetje extra kookroom toevoegen en de boel goed door elkaar roeren en opwarmen.

Giet je pasta af en voeg deze bij de pasta. Roer alles door elkaar. Je gerecht is nu klaar. Eet smakelijk!

Variatiemogelijkheden

Je kunt altijd andere groente toevoegen aan dit gerecht. Vervang de spinazie voor stukken courgette of kies voor gewoon gehakt. Stukjes kipfilet kan natuurlijk ook altijd, handig wanneer je niet van kippengehakt houdt. Houd er wel rekening mee dat als je ander vlees hebt, je dit mogelijk nog wel moet kruiden. In zo’n geval kun je kiezen voor een Italiaanse kruidenmix. Je kunt ook typische Italiaanse kruiden kiezen, zoals tijm of oregano.

Als je het lekker vindt, kun je aan het einde ook nog wat kaas toevoegen aan het gerecht. Dit kun je over de pasta doen bij het serveren. Je kunt ook wat brie door de saus heen doen tijdens het koken. Het wordt dan meer een room-kaassaus. Let er wel op dat dit ook meteen calorierijker is.