Wij Nederlanders houden wel van toetjes. De meeste gezinnen eten rond een uurtje of 6 in de avond. Dit is in vergelijking met de rest van Europa erg vroeg. Grote kans dat je ’s avonds weer honger krijgt dus. Hier komt een toetje erg handig van pas. Je kunt natuurlijk een bak vla inschenken, maar het is veel leuker om zelf toetjes te maken. Maar hoe pak je dat aan? Makkelijke toetjes maken? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet!

Makkelijke toetjes maken

Op het gebied van toetjes kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt zelf ijs maken of bijvoorbeeld zelf taart maken. Soms is er alleen niet zoveel tijd en na het bereiden van een heerlijk avondmaal kan het ook goed zijn dat je geen zin hebt om een uitgebreid toetje te maken. Makkelijke toetjes zijn gelukkig ook vaak heel lekker. Er zijn talloze toetjes recepten te vinden die erg makkelijk en snel zijn. Hieronder een aantal tips voor makkelijk te maken toetjes!

 

1 Yoghurtijs

Het meest voor de hand liggende toetje in de zomer is uiteraard ijs. Zelf ijs maken met een ijsmachine is echter behoorlijk wat werk. Gelukkig kan het ook eenvoudiger. Een van de meest eenvoudige toetjes recepten: yoghurtijs! Wat heb je nodig?

– 50 gram frambozen (of bosbessen)

– 50 gram bramen (of aardbeien)

– 25 gram suiker

– 2 eetlepels honing

– 250 ml yoghurt

– 1 eetlepel citroensap

De bereiding:

Breng het fruit met het suiker en het citroensap aan de kook in een pannetje. Laat vervolgens afkoelen. Meng nu de yoghurt met de honing en voeg het afgekoelde fruitmengsel hieraan toe. Vul nu smalle bekers met het mengsel en steek er een stokje in. Invriezen maar en na een paar uur kun je genieten van lekkere toetjes!

2 IJskoffie

We blijven nog even bij de ‘ijsjes’. Een ander makkelijk toetjesrecept is ijskoffie. Super eenvoudig om te maken en je gasten zullen gegarandeerd smullen. Wat heb je nodig?

– 1 espresso per persoon

– 2 scheppen roomijs per persoon

De bereiding:

Zet als eerst de kopjes espresso en laat deze afkoelen. Doe nu de scheppen ijs in de blender, voeg de koffie toe en mixen maar. Schenk in doorzichtige glazen voor de mooiste presentatie!

3 Wentelteefjes

Als laatste toetje, eentje die in het rijtje makkelijke kersttoetjes thuishoort. Heerlijk voor als het buiten koud is: wentelteefjes. Wat heb je nodig?

– (oud) brood

– 3 eieren

– 500 ml melk

– boter om te bakken

– Snufje kaneel.

De bereiding:

Mix als eerst de melk met de eieren in een grote schaal. Zet nu een vergiet klaar. Haal de boterhammen door het mengsel en leg ze in het vergiet. Laat nu een pan opwarmen en doe de boter in de pan. Bak de wentelteefjes totdat de boterhammen bruin zijn. Lekker als beleg: suiker, kaneel, vers fruit, citroensap.

Zo, dit waren onze 3 makkelijke toetjes. Weet jij nog makkelijke toetjes recepten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!