Marsepein is vernoemd naar een zekere Sint-Marcus die dol was op deze zoete lekkernij. Marsepein betekent namelijk Marci-pane oftewel brood van Marcus. Met onderstaand Sinterklaas recept maak je goede, gezonde Marsepein!

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 120 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten Marsepein

  • 400gr zuiver amandelpoeder
  • 300gr bloemsuiker
  • 2 eiwitten
  • Eventueel cacaopoeder

Materialen

  • Kom

Bereiden Marsepein

De amandelpoeder en de bloemsuiker samen in een kom doen en goed doorroeren. Eiwitten erbij doen (één voor één). Het geheel goed met de handen kneden tot een bol. De Marsepein 2 uur in de koelkast laten rusten. Van de Marsepein kunnen ook kleine balletjes worden gerold. Bestrooi ze met wat cacaopoeder zodat ze er extra feestelijk uit zien.

Tips: Gebruik zuiver amandelpoeder, gebruik bloemsuiker in plaats van kristalsuiker en de Marsepein zeer goed, langdurig met de handen kneden! Blijft de Marsepein te erg plakken om een goede vorm te creëren? Voeg dan nog een beetje amandelpoeder of bloemsuiker toe.

Resultaat

Marsepein