Meloen met rood fruit en vanilleroom
Een heerlijk Hollands nagerecht, dat ondanks het fruit maar wellicht juist door zijn zoetigheid ook lekker is voor de kinderen!
Bereidingstijd: 25 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 1 beker slagroom (125 ml)
- 2 eetlepels suiker
- 1 galiameloen
- 1 bakje frambozen (150 g)
- 1 bakje bramen (150 g)
- 1 bakje rode bessen (150 g)
Materialen
Geen
Bereiden
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Schenk de slagroom in een kom, voeg het merg en de suiker toe en klop lobbig met een mixer. Zet de slagroom tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de meloen in kwarten en verwijder de pitten met een lepel. Leg op elk bord een stuk meloen en verdeel het fruit erover. Serveer de vanilleroom er apart bij of schep hem over het fruit.