Mijter tompouce van Sint
Deze mijter tompouces zijn erg leuk en lekker, vooral gedurende de Sinterklaas dagen. Probeer ze zelf eens te maken aan de hand van dit recept, en je zult zien dat kinderen er dol op zijn!
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 9 plakjes roomboter bladerdeeg
- 500 mililiter chocolademousse
- 2 sinaasappels
Materialen
- Oven
- Bakplaat
Bereiden
Laat 9 plakjes bladerdeeg ontdooien en snij uit 8 plakjes zo groot mogelijke mijters. Snij het laatste plakje bladerdeeg in 8 repen. Verwarm de oven voor op 230 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de mijters op de bakplaat, maak 4 kruizen van de deegrepen en plak ze met water vast op de 4 mijters. Bak ze midden in de oven in 10 minuten gaar en goudbruin. Laat de mijters helemaal afkoelen en verdeel 500 milliliter chocolademousse over 4 mijters. Schil 2 sinaasappels dik en snij het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Dep de partjes droog. Verdeel de sinaasappelpartjes over de mousse en dek ze af met de overige 4 mijters van deeg.