Pasteitjes zijn eigenlijk altijd wel geschikt, maar met deze garnalenragout maak je een heerlijk (bij)gerecht voor oudejaar!

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 5 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten Pasteitje met garnalenragout

  • 1 doos pasteibakjes (4 stuks)
  • 100 g peultjes
  • 2 sjalotjes
  • 2 bekertjes crème fraîche met verse kruiden (a 125 g)
  • 2 bakjes roze garnalen (a 125 g)
  • 2 eetlepels allesbinder (pak a 200 g)

Materialen

  • Oven
  • Steelpan

Bereiden Pasteitje met garnalenragout

Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2. Dekseltjes van pasteibakjes lossnijden en pasteitjes in ca. 5 minuten in oven opwarmen. Intussen peultjes schoonmaken, in ruitjes snijden en in ca. 3 minuten beetgaar koken. Sjalotjes schoonmaken en snipperen. In steelpan crème fraîche en garnalen zachtjes verwarmen. Peultjes en sjalotjes toevoegen. Ragout binden met allesbinder en op smaak brengen met zout en peper. Pasteibakjes op vier borden zetten. Ragout in pasteibakjes scheppen en afdekken met dekseltje.

Resultaat

Pasteitje met garnalenragout