De schoonheid van het koken van een goede, gezonde maaltijd, is dat het helemaal niet complex hoeft te zijn. Een gerecht met pittige spaghetti is eenvoudig te maken en is subliem van smaak. Bovendien kun je zelf talloze variaties bedenken zodat je altijd een bijzondere creatie aan je gasten kunt voorschotelen. Het onderstaande recept is een klassiek voorbeeld van de vele mogelijkheden van pasta. Het leent zich bijzonder goed om te combineren met een pittige spaghettisaus op basis van tomaat en zeevruchten. Dit gerecht van Pittige spaghetti met garnalen, citroen en Rucola kost slechts 30 minuten om te maken en bevat slechts 399 calorieën en 39.3 gram aan koolhydraten. Pittige spaghetti met citroen en rucola is ideaal om te gebruiken in een koolhydraatarm dieet.

Ingrediënten

  • 8 tomaten
  • Zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Extra vergine olijfolie
  • 300 g kleine gepelde garnalen, bij voorkeur biologisch
  • 1 teentje knoflook, geschild en fijngesneden
  • 1 citroen
  • 2 scheuten Vecchia Romana of Cognac
  • 142 ml enkele crème
  • 400 g verse of gedroogde taglierini
  • 1 grote handvol verse peterselie, grof gehakt
  • Rucola sla

pittige pasta garnalen

Bereidingswijze

Stap 1

Blancheer en schil de tomaten, halveer ze en snijd ze in kleine stukjes.

Stap 2

Zet een pan met water op het vuur voor de pasta en voeg een kleine hoeveelheid zout toe. Doe een paar glazen olijfolie in een tweede pan en bak de garnalen, knoflook, citroenschil en tomaten een paar minuten. Voeg de drank toe en laat het vuur zachtjes branden. Voeg de room toe, laat nog een paar minuten zachtjes sudderen en haal dan de pan van het vuur. Breng de saus voorzichtig op smaak met zout, peper en het citroensap.

Stap3

Doe de pasta in het kokende water – verse pasta heeft slechts 3 minuten nodig en moet gedroogd worden volgens de instructies op het pak. Als de saus is afgekoeld, verwarm het dan opnieuw. Als de pasta gaar is, giet je het in een vergiet en gooi je de peterselie in de pan waarin hij gekookt was. Controleer de kruiden en verdeel ze samen met de rucola sla (let er op dat deze gewassen is) op de serveerschalen met de saus erop. Serveer de pasta en vertel je gasten om af en toe de pasta in hun kommen te roeren om de pasta vochtig te houden. Eet smakelijk.