Het vlees van runderen, kippen en varkens is onder een groot publiek populair. Wie graag eens iets nieuws uitprobeert, zal aangenaam verrast zijn door de smaak van wild en gevogelte. Denk bijvoorbeeld aan hertenbiefstuk, fazant, hazenbout en wildzwijnrollade. De smaak van dieren die vrij in de natuur hebben geleefd is sterker en zeer de moeite waard.

Wildsoorten: magerder, met een uitgesproken smaak

Dieren die in het wild leven, moeten moeite doen om hun voedsel te verwerven. Hun voedsel, waaronder grassen, vruchten en kruiden, is bovendien zeer gevarieerd. Wild en gevogelte dat bijvoorbeeld op de Veluwe, in Limburg of in Frankrijk leeft, is daarom minder vet en bevat meer ijzer en eiwit. Ook de smaak is anders dan die van de vleessoorten die we normaal gesproken bereiden. Bereid een heel konijn, een hazenrugfilet of wilde eend en ervaar dat de smaak van wild gevogelte veel uitgesprokener, aromatischer en fijner is.

Wildsoorten magerder, met een uitgesproken smaak

Een beter leven voor de dieren

We zijn ons gelukkig steeds meer bewust van dierenwelzijn. Ook hechten veel mensen meer waarde aan een goede kwaliteit van het vlees, dan aan een grote hoeveelheid voor een lage prijs. Gelukkig kan vlees eten tegenwoordig op een duurzame manier, als u kiest voor vlees van dieren die een goed leven hebben gehad en die natuurlijk voedsel hebben gegeten. Dieren die in een natuurlijke leefomgeving met genoeg ruimte verblijven, ervaren bovendien minder stress. Er zijn daarom steeds meer biologische slagers en leveranciers van wild en gevogelte, die respect voor de planeet en de dieren als uitgangspunt hebben.

Verras uw familie met een wildgerecht

Dieren die een goed leven hebben gehad, leveren vlees op van een hoge kwaliteit. Een bedrijf dat wild gevogelte gekoeld bij u aflevert is biologische slager JP Puurvlees. Het vlees komt vaak uit de regio van deze slagerij. Nadat de bestelling vers bij u is afgeleverd, kunt u zich verdiepen in de bereiding. Maak bijvoorbeeld een wildgerecht voor kerst en verras hiermee uw gezin of vrienden. Een goed glas wijn maakt de maaltijd extra speciaal en zorgt ervoor dat iedereen volop geniet!