Risottoballetjes met mozzarella
Geen liefhebber van vlees of vis en wil je toch een heerlijk hapjesgerecht voor oudejaar? Probeer dan eens deze risottoballetjes met mozzarella.
Bereidingstijd: 50 minuten
Wachttijd: 60 minuten
Aantal personen: 10-20
Ingrediënten Risottoballetjes met mozzarella
- 200 g risottorijst (pak 500 g)
- 1 groentebouillontablet
- 75 g parmezaanse kaas, geraspt
- 3 eieren
- 1 theelepel Italiaanse kruiden (potje 12 g)
- 1 zakje minibolletjes mozzarella (kaas, 150 g)
- 150 g bloem
- 1 pakje paneermeel (150 g)
- 500 ml zonnebloemolie
Materialen
- Pan
- Keukenpapier
Bereiden Risottoballetjes met mozzarella
Breng 360 ml water met de rijst aan de kook. Roer om en voeg het bouillontablet toe. Roer door, zet het vuur laag en laat de rijst met de deksel op de pan in 10 min. bijna gaar worden. Roer af en toe om, om aanbakken te voorkomen. Laat met de deksel op de pan 1 uur afkoelen. Meng de rijst met de Parmezaanse kaas, 1 ei en de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst in 20 gelijke porties. Neem een portie rijst en rol deze met vochtige handen om de bolletjes mozzarella. Zorg dat de rijst de mozzarella volledig omhult. Klop de 2 overige eieren los. Rol de balletjes door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit de olie in een grote pan en frituur de balletjes in 2 porties in 5 min. rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.