Een makkelijk en snel te bereiden Italiaans recept. Heerlijke kalfslapjes omwikkeld met plakjes ham, rechtstreeks uit de oven.

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 8

Ingrediënten Saltimbocca

  • 8 kalfslapjes, op kamertemperatuur
  • 8 plakken Parmaham
  • 8 blaadjes verse salie (uit bakje Italiaanse kruidenmix, 20 g)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 ml marsala (zoete dessertwijn, slijter)

Materialen

  • Cocktailprikkers
  • Grote ovenschaal

Bereiden Saltimbocca

Bestrooi de kalfslappen met zout en peper, wikkel om elk lapje een plak ham, leg er een blaadje salie op en zet vast met een prikker. Verhit de olie in een grote koekenpan of twee kleine koekenpannen. Bak de saltimbocca 3-4 minuten op hoog vuur aan elke kant en laat ze 35 minuten op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Leg ze daarna in een ingevette ovenschaal, giet de marsala bij het bakvet in de pan en roer dit goed los. Laat de marsala tot de helft inkoken en schenk de saus over de saltimbocca in de ovenschaal. Laat het geheel snel afkoelen en bewaar gekoeld tot gebruik.

Laat het kalfsvlees ca. 1 uur van tevoren op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet het vlees in het midden van de oven en verwarm het in 15-20 minuten. Lekker met (geroerbakte) spinazie.