Is jouw hart ook zo zoet als suiker? Deel het dan met degene die je aanbid op Valentijnsdag! Anoniem of niet, deze suikerhartjes met room en kersen helpen je op weg.

Bereidingstijd: 40 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 2

Ingrediënten Suikerhartjes met room en kersen

  • 2 plakjes Koopmans Roomboterbladerdeeg
  • 2 el fijne suiker
  • 1 klein ei
  • Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
  • 100 ml slagroom
  • ca. 10 kersen (amarenen kersen, bigarreaux of kersen op lichte siroop)

Materialen

  • 2 kleine bakplaten of bodems van een springvorm
  • Bakpapier

Bereiden Suikerhartjes met room en kersen

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op het pak. Verwarm de oven voor. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestrooi de deegplakjes gelijkmatig met 1 el suiker en leg ze op elkaar. Keer ze om en bestrooi ook de onderkant met een beetje suiker. Rol de plakjes met een deegroller uit tot ongeveer en lap van 10×25 cm. Steek of snijd hieruit 4 zo groot mogelijke hartjes. Leg de deeghartjes op de bakplaat en prik ze met een vork gelijkmatig in.

Steek uit de restjes deeg een aantal kleine hartjes en druk deze op twee van de vier grote deegharten. Leg een stuk bakpapier over de deeghartjes, dek af met de tweede bakplaat om het deeg plat te houden en schuif ze samen in de oven. Bak de deeghartjes 10 minuten. Klop het ei los.

Neem de bakplaten uit de oven. Verhoog de oventemperatuur tot 225°C in de elektrische oven en 200°C voor de heteluchtoven. Verwijder de tweede bakplaat. Bestrijk de deeghartjes dun met losgeklopt ei en bestrooi ze met nog wat suiker. Schuif de hartjes (zónder tweede bakplaat) terug in de oven en bak ze in 4-5 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze afkoelen.

Roer 35 gram Mix voor Banketbakkersroom los met de slagroom, klop het met de mixer in 1 minuut tot een glad mengsel en laat de room 5 minuten rusten. Schep of spuit de room op de twee bodempjes (zonder extra hartjes), verdeel de kersen erover en dek af met de dekseltjes.

Oventemperatuur
Elektrische oven: 200°C + 225°C
Heteluchtoven: 180°C + 200°C
Baktijd: ca. 10 + 5 minuten

Resultaat

Suikerhartjes met room en kersen