Als liefhebber van soep is deze Thaise soep met omeletspiraaltjes een echte aanrader. Bereid met diverse groente en uiteraard ei.

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten Thaise soep met omeletspiraaltjes 

  • 1 groot ei
  • 1 eetlepel zonnebloem- of wokolie
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 winterwortel, in blokjes
  • 1 kleine struik paksoi, in reepjes
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • ½ theelepel suiker
  • ½ rood pepertje, fijngehakt
  • 1 bosje koriander

Materialen

Geen

Bereiden Thaise soep met omeletspiraaltjes 

Breng 900 ml water aan de kook (waterkoker). Klop het ei goed los met een snuf zout. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin een zo dun mogelijk omeletje Laat de omelet op een bord afkoelen zodra de bovenkant gestold is, rol op en snijd overdwars in dunne reepjes. Doe het water met de bouillonblokjes en wortelblokjes in een pan en breng aan de kook, Draai het vuur laag, doe de paksoi erbij en laat alles 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer de sojasaus, suiker en gehakte peper door de hete soep. Draai het vuur uit en schep de soep in kommen. Knip de blaadjes van de koriander erboven fijn en verdeel de omeletspiraaltjes over de soepkommen Geef er eventueel rijstcrackertjes bij.

Bron: dit soep recept is afkomstig uit het kookboek ‘Spitsuurkoken’, een uitgave van Terra Lannoo.