Thaise soep met omeletspiraaltjes

Thaise soep met omeletspiraaltjes

Als liefhebber van soep is deze Thaise soep met omeletspiraaltjes een echte aanrader. Bereid met diverse groente en uiteraard ei.

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 groot ei
  • 1 eetlepel zonnebloem- of wokolie
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 winterwortel, in blokjes
  • 1 kleine struik paksoi, in reepjes
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • ½ theelepel suiker
  • ½ rood pepertje, fijngehakt
  • 1 bosje koriander
  • Materialen

    Geen

    Bereiden

    Breng 900 ml water aan de kook (waterkoker). Klop het ei goed los met een snuf zout. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin een zo dun mogelijk omeletje Laat de omelet op een bord afkoelen zodra de bovenkant gestold is, rol op en snijd overdwars in dunne reepjes. Doe het water met de bouillonblokjes en wortelblokjes in een pan en breng aan de kook, Draai het vuur laag, doe de paksoi erbij en laat alles 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer de sojasaus, suiker en gehakte peper door de hete soep. Draai het vuur uit en schep de soep in kommen. Knip de blaadjes van de koriander erboven fijn en verdeel de omeletspiraaltjes over de soepkommen Geef er eventueel rijstcrackertjes bij.

    Resultaat

    Thaise soep met omeletspiraaltjes
    Bron: dit soep recept is afkomstig uit het kookboek ‘Spitsuurkoken’, een uitgave van Terra Lannoo.

    Be Sociable, Share!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *