Tiramisu met kaneel
Wil je even wegdromen? Dan is dit het nagerechtje voor jou! Wie houdt er niet van een overheerlijk stukje Tiramisu? En dit keer kan je hem ook zelf gaan maken want het is helemaal niet moeilijk! Een aanrader dus voor Kerst of Oudjaar.
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 180 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten Tiramisu met kaneel
- 50 g suiker
- 50 g poedersuiker
- 100 g mascarpone
- 1 pak “lange vingers” (boudoir koekjes)
- 3 eiwitten
- 3 eierdooiers
- 100 g slagroom
- 5 eetlepels Amaretto
- 3 eetlepels kaneel
- 1 deciliter espresso
Materialen
- Mixer
- Spatel
- Ovenschaal
- Zeefje
- Koelkast
Bereiden Tiramisu met kaneel
De eierdooiers luchtig en dik kloppen met de suiker. Daarna de eiwitten stijf kloppen met poedersuiker. Het eigeel en eiwit mengen met een spatel. De mascarpone los kloppen en de slagroom er door heen mengen, tot alles mooi gemengd is. Daarna met een spatel door het eimengsel gaan.
De ovenschaal bedekken met boudoir koekjes en espresso erover heen gieten. Dan een laag van het mascarpone-eimengsel er bovenop leggen. Daarop de rest van de lange vingers leggen en de Amaretto erover gieten. Daarna bedekken met de andere helft van het mascarpone-eimengsel. Als afwerking bestrooien met de 3 eetlepels kaneel. Zet het geheel daarna 3 uren in de koelkast tot het opgesteven is.
Smakelijk!