Als alternatief voor de reguliere tomatensoep is er de tomatensoep met gepureerde tomaten. De gepureerde tomaten geven de soep een volle smaak, erg lekker als voorgerecht!

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 10 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten Tomatensoep met gepureerde tomaten

  • 2 kg (tros)tomaten of 2 blikjes gepelde tomaten
  • 1 ui
  • 2 liter warme bouillon of fond
  • Bouquet garni
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 200 ml crème fraîche
  • Suiker
  • Zout
  • Peper

Materialen

  • Pan

Bereiden

Onvel de tomaten als je verse gebruikt. Doe de tomaten of de inhoud van de blikjes in een pan, met 1 liter van de bouillon en bouquet garni. Laat dit 10 min zachtjes koken. Pureer het geheel met een staafmixer. Snipper de ui. Smelt de boter in een flinke pan, laat de boter niet bruin worden. Smoor hierin de ui enkele minuten. Voeg de bloem toe en roer tot een zalfachtige massa ontstaat. Doe de resterende liter bouillon er in een keer bij. Roer flink op een zacht vuur tot de klontjes verdwenen zijn. Voeg de tomaten bij de bouillon. Doe de creme fraiche erbij. Maak de soep op smaak met suiker, zout en peper.

Resultaat Tomatensoep met gepureerde tomaten

Tomatensoep met gepureerde tomaten