Met dit recept maak je gezonde tortillawraps met tonijn, mais, augurken, tomaten en komkommer.

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten Tortillawrap met tonijn 

  • 2 blikjes tonijn op water (a 185 g)
  • 1 blikje maïskorrels (300 g)
  • 1/2 pot augurken, blokjes (a 330 g)
  • 4 eetlepels yogonaise (pot a 450 ml)
  • 1 bakje cherrytomaten (250 g)
  • 2 pakken bloemtortilla’s (a 4 stuks)
  • 1 komkommer, in dikke plakken gesneden

Materialen

  • Vershoudfolie

Bereiden Tortillawrap met tonijn 

Laat de tonijn, de maiskorrels en de augurkenblokjes uitlekken. Meng de tonijn en de yogonaise in een grote kom, breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Voeg de maiskorrels en de augurkenblokjes toe. Snijd de helft van de tomaatjes in kleine stukjes en voeg bij het tonijnmengsel. Verdeel het tonijnmengsel in 8 porties en spreid over elke tortilla een portie uit. Rol de tortilla’s op en verpak ze per stuk in vershoudfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Haal voor het serveren de wraps uit de folie en snijd ze schuin door. Serveer de wraps met de komkommer en de rest van de tomaten.

Resultaat

Tortillawrap met tonijn