Ben je veganistisch? Dan kan het soms nog best lastig zijn om goede recepten te vinden. Toch wordt het aanbod steeds beter en uitgebreider. Ben je geen veganist? Ook voor jou kan het slim zijn om toch af en toe veganistisch te eten. Het dagelijks eten van dierlijke producten is namelijk niet zo gezond voor je. Of je nou veganist bent of niet: de kans is groot dat je deze kokossoep met pompoen erg kunt waarderen! Geen pompoensoep toch, al lijkt het er wel een beetje op. Het is gebaseerd op de Thaise keuken.

  • Aantal personen: 6-8
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Wachttijd: 30 minuten


Ingrediënten veganistische kokossoep met pompoen

  • 1.5 kilo pompoen
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 liter veganistische groentebouillon
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Stuk gember
  • 2 theelepels gedroogde citroengras
  • 2 theelepels gedroogde koriander
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Materialen

  • Soeppan
  • Staafmixer of blender

Bereiden kokossoep met pompoen

Haal het vruchtvlees uit de pompoen en snijd in stukjes. Snipper de ui en snijd de gember in kleine stukjes. Snijd of pers de knoflooktenen.
Doe de olijfolie in de pan en laat opwarmen. Voeg daarna de ui en knoflook toe en roerbak deze ongeveer een minuut. Voeg nu ook de gember en het citroengras toe. Bak nog kort en voeg daarna je pompoen toe. Bak alles zo’n vijf minuten en voeg daarna de bouillon en koriander toe. Breng aan de kook en laat daarna nog 30 minuten pruttelen.
Gebruik je staafmixer of blender om een mooie soep te maken. Voeg daarna de helft van de kokosmelk toe, roer door elkaar en laat nog even kort opwarmen. Voeg naar smaak peper en zout toe. De overige kokosmelk gebruik je ter garnering. Je kunt ook nog wat pompoenpitjes ter garnering toevoegen.

Variatiemogelijkheden

Je kunt ook wat minder pompoen gebruiken en dit aanvullen met wortel. Dit kan ook een heerlijke combinatie zijn. Houd je van iets meer pit? Dan kun je ook wat rode peper toevoegen. Sommige mensen vinden het ook lekker om wat noodles of vermicelli bij de soep te mengen. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze soep met wat brood of salade te eten.

Bewaren

De kokossoep met pompoen kun je heel gemakkelijk bewaren. Het is mogelijk om de soep bijvoorbeeld in te vriezen en later weer te ontdooien en op te warmen. De smaak wordt er niet minder door.