De boeren in Nederland verkeren in zwaar weer. Er wordt te veel stikstof uitgestoten en de vleesproductie moet dus omlaag. Dit betekent natuurlijk ook dat de vleesconsumptie omlaag moet. Zo heeft met name rundvlees een gigantische negatieve impact op het milieu. De oplossing? Vegetarisch eten! Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Een eenvoudig én overheerlijk gerecht is vegetarische pizza. Een vegetarische pizza maken is zo gebeurd en een garantie voor succes. Wat is het recept? Hieronder het recept voor vegetarische pizza!

Vegetarische pizza maken

Pizza is altijd lekker. De smeuïge kaas, de krokante bodem en natuurlijk de smaakvolle tomatensaus. Een pizzatje met shoarma of met salami is natuurlijk lekker, maar een vegetarische pizza is ook erg lekker. Bovendien is deze variant een stuk gezonder en minder milieubelastend. Hoe maak je zelf een vegetarische pizza? Waarmee beleg je de pizza bijvoorbeeld?

vegetarische-pizza-maken

Ingrediënten

Welke ingrediënten heb je nodig voor het maken van vegetarische pizza? Het ligt er een beetje aan of je voor een kant en klare bodem gaat, of zelf een bodem wilt maken. In dit recept hebben we gekozen voor de kant en klare bodems. Het maken van pizzadeeg neemt namelijk veel tijd in beslag en is niet eenvoudig. Hieronder de ingrediënten. De ingrediënten voor de toppings staan hier nog niet bij:

  • 2 kant en klare pizzabodems
  • +- 100 gram gerapte mozzarella (of pizzakaas)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel oregano
  • Snufje peper en zout
  • Olijfolie

De bereiding

De bodems zijn kant en klaar, hier hoef je niet veel meer aan voor te bereiden. Wel moet je natuurlijk de saus maken en de toppings prepareren.

De tomatensaus

De eerste stap is het maken van de tomatensaus. Snijd de knoflook en de ui fijn en bak deze twee minuten in twee eetlepels olijfolie. Voeg hier nu de tomatenblokjes aan toe. Roer het geheel goed door en breng op smaak met peper, zout en oregano. Schenk de saus nu in de blender, mix het geheel en giet terug in de pan. Laat de saus nog een paar minuten pruttelen en de saus is klaar!

De pizza

Rol de pizzabodems uit en smeer de tomatensaus over de bodems uit. Zorg ervoor dat je de bodems niet te dik besmeerd. Bedruppel nu de bodems met olijfolie en verspreid de kaas over de bodems.

Vegetarische pizza toppings

Nu is het tijd voor de toppings. Als toppings kun je denken aan de volgende ingrediënten. Je kunt natuurlijk zelf kiezen welke combinatie je lekker vindt. De een houdt meer van zoute dingen zoals olijven, terwijl iemand anders liever iets zoets zoals ananas verkiest.

  • Paprika
  • Ui
  • Olijven
  • Geitenkaas
  • Kappertjes
  • Champignons
  • Artisjok
  • Courgette
  • Ananas
  • Broccoli
  • Spinazie

Kortom, een vegetarische pizza maken is erg makkelijk. Op deze manier kun je ook andere gerechten vegetarisch maken. Denk bijvoorbeeld aan een vegetarische Turkse pizza, of een vegetarisch roerbakgerecht.