Dit Italiaans gerecht staat in ’t teken van vis gecombineerd met fricandeau, en samen vormen zij een heerlijke salade die niet alleen erg lekker maar ook nog gezond is.

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten Vitello Tonnato

  • 1 blikje tonijnmoot naturel (195 g), uitgelekt
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 zakken rucola (sla, a 75 g)
  • 400 g gebraden fricandeau (vleeswaren)
  • 3 eetlepels kappertjes (potje)

Materialen

  • Staafmixer

Bereiden Vitello Tonnato

Pureer met de staafmixer de tonijn en de mayonaise. Breng op smaak met het citroensap, zout en peper. Voeg eventueel 2-3 eetlepels water toe om een vloeibare tonijnsaus te krijgen. Leg de rucola op een schaal (houd een flinke hand rucola achter) en drapeer hierover de plakjes fricandeau. Druppel de tonijnsaus over het vlees en bestrooi het gerecht met de kappertjes, de rest van de rucola en (versgemalen) peper. Lekker met brood.

Resultaat

Vitello Tonnato