Een nagerecht hoeft niet perse koud te zijn. Een warm nagerecht is wel zo lekker, vooral tijdens de koude januari dagen! Probeer nu zelf dit recept voor warm winterfruit in kaneelroom.

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 20 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten kaneelroom

  • 2 appels
  • 2 peren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ei
  • 1 pakje soja cuisine (250 ml)
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 50 g pecannoten
  • 3 eetlepels rozijnen

Materialen

  • Eenpersoonsovenschaaltjes (inhoud ca. 150 ml)
  • Oven

Bereiden kaneelroom

Oven op 200 °C voorverwarmen. Appels en peren schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Fruit met citroensap mengen. Ei loskloppen en met cuisine, kaneel en suiker mengen. Noten hakken. Rozijnen met fruit mengen en over schaaltjes verdelen. Room erover schenken. Noten erover strooien. Schaaltjes in oven zetten en in 15-20 minuten gaar en goudbruin laten worden. Lekker met een bol kaneelijs.

Resultaat

Warm winterfruit in kaneelroom