Heb je een griepje te pakken? Dan heb je waarschijnlijk nergens fut voor en zin in. Je wilt vast het liefst de hele dag onder de dekens kruipen en uitzieken. Toch is het wel belangrijk dat je ook als je ziek bent nog voldoende eet en drinkt. Ook al zit je hier waarschijnlijk totaal niet op te wachten, het is wel belangrijk om sneller weer de oude te worden. Maar wat zijn nou de beste recepten waar je weer mee opknapt als je ziek bent? Wij geven je wat goede tips!

Kippensoep

Misschien wel het laatste waar je zin in hebt als je ziek bent: kippensoep. Toch is het wel een echt wondermiddeltje als je een griepje te pakken hebt. In kippensoep zitten namelijk allemaal goede stoffen verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan voldoende vitaminen, mineralen en eiwitten. Doordat hier veel goede stoffen in verwerkt zitten, gaan de slecht stoffen sneller jouw lichaam weer uit.Kippensoep is een goed recept om weer de oude te worden. Zo helpt kippensoep om hoest en het neusslijmvlies te verminderen. Hier heb je vaak last van als je een griepje hebt en hier wil je dan ook graag weer vanaf. Kippensoep is dus zeker een aanrader als jij een griepje te pakken hebt, want het versnelt jouw genezingsproces.

Knoflook

Wellicht word je al misselijk van de geur alleen, maar knoflook helpt wel degelijk tegen een griepje. Het is dus aan te raden om knoflook door je eten te doen als je ziek bent. Knoflook schijnt namelijk heel goed te werken tegen bijvoorbeeld een verstopte neus en keelpijn.

Scherp of pittig eten

Wat jou er ook bij kan helpen om sneller weer de oude te worden, is scherp of pittig eten. Dit is vooral een goed recept als je bijvoorbeeld verkouden bent. Als je last hebt van je maag en misselijk bent, is het echter geen goed idee om scherp of pittig eten te nemen. Dit kan dan namelijk averechts werken. Ben je verkouden? Dan kan scherp of pittig eten erbij helpen dat het slijm in jouw neus dunner wordt. Hierdoor is de verkoudheid sneller over.

Scherp of pittig eten

Zalm

Een aanrader als je ziek bent is om zalm te eten. In zalm zitten namelijk heel veel eiwitten en vitamine D. Dit is bevorderlijk voor jouw herstel, dus het is zeker verstandig om een recept te maken waar zalm in is verwerkt.

Gember

Heb je last van je maag? Dan is het verstandig om gember te nemen. Gember zorgt ervoor dat je maag weer tot rust komt en je ook minder misselijk bent. Je kunt gember eten, maar natuurlijk ook drinken. Je hebt namelijk vast wel eens eerder van gemberthee gehoord. Dit is dan ook zeker een aanrader om te drinken als je ziek bent, want het werkt ontstekingsremmend en is in staat om jouw verkoudheid te verminderen. Hoe dan ook is gember dus zeker verstandig om te nemen als je ziek bent.

Drinken

Niet alleen gemberthee is goed om te drinken als je ziek bent, ook normale thee is een aanrader. Het is namelijk belangrijk dat als je ziek bent, je genoeg vocht binnenkrijgt. Je kunt jezelf als je ziek bent verwennen met een thee cadeau als beterschap, als je graag wilt genieten van heerlijke verse thee.

Naast het drinken van thee is het ook verstandig om als je ziek bent genoeg water te drinken. Zorg er dus altijd voor dat je een flesje water naast je bed hebt staan. Ook al heb je er misschien geen zin in als je ziek bent, genoeg eten en drinken is belangrijk om snel weer de oude te worden. Probeer dit dan ook zeker te doen.