Wanneer het buiten lekker weer is, heb je waarschijnlijk ook meer zin in lekkere, zomerse drankjes. Er zijn talloze heerlijke smoothies te bedenken die je dan kunt drinken. Wat dacht je van deze zomerse smoothie met frambozen? Je kunt deze eten voor je ontbijt of bijvoorbeeld als gezond tussendoortje. De zomerse froothie met frambozen is binnen een paar minuten klaar en daardoor heel gemakkelijk te maken.

  • Aantal personen: 2
  • Bereidingstijd: 5 minuten
  • Wachttijd: 0 minuten

Ingrediënten zomerse smoothie met frambozen

  • 350 ml appelsap
  • 1 banaan
  • 4 handjes bevroren frambozen
  • 150 ml Griekse Yoghurt
  • 1 theelepel honing

Materialen

  • Blender

Snijd de banaan in stukjes en doe in de blender. Doe nu de rest van de ingrediënten erbij. Het is prima wanneer de frambozen nog bevroren zijn. Hier krijg je namelijk een lekkere frisse smoothie van. Mix alles tot het een gladde substantie is en doe het nu in twee glazen. Ter garnering zou je nog een extra framboos kunnen toevoegen. Ook altijd lekker als garnering is een blaadje munt.

Maak de smoothie gezonder

Wil je de smoothie echt drinken om het gezond te houden? Dan zou je de appelsap kunnen vervangen voor kokosmelk of amandelmelk. Appelsap bevat namelijk veel suiker. Ook kun je ervoor kiezen om de honing weg te laten om zo te voorkomen dat je meer suiker binnenkrijgt. Het is ook mogelijk om een handjevol haver bij de smoothie te doen. Hierdoor kun je het nog beter als tussendoortje eten. Wil je er ook groente aan toevoegen? Dat is goed mogelijk. Doe dan bijvoorbeeld een handje spinazie of een paar stukjes rode biet. Komkommer kan ook een goede optie zijn. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat de smoothie minder lekker wordt als je wat groente toevoegt. Door het fruit blijft het een heerlijke zoete smoothie.

Variatietips

Met smoothies kun je eindeloos variëren. Vervang bijvoorbeeld de helft van de frambozen met bramen of blauwe bessen of kies voor ananas in plaats van banaan. Het kan ook erg lekker zijn om wat citroensap door de smoothie te doen. Dit geeft de smoothie een extra zomerse frisse smaak.

Rijp fruit

Wanneer fruit al erg rijp is, zoals een banaan met al aardig wat donkere vlekken op de schil, is dit juist erg geschikt voor een smoothie.