Veel mensen hebben na een drukke dag geen zin om lang in de keuken te staan, maar willen toch een verantwoorde maaltijd op tafel zetten. Roerbakken past helemaal in deze trend. Door het gebruik van vlees in kleine blokjes of reepjes is een roerbakgerecht snel klaar.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • Vlees
  • Vloeibare olie
  • Peper, ui, kruiden of specerijen
  • Ketjap, sojasaus of roerbaksaus

Materialen

  • Pan (Wok)
  • Spatel of vleespincet

Bereiden

Snijd het vlees (plakjes biefstuk, reepjes rundvlees of varkensvlees en dergelijke) voor het roerbakken of wokken in kleine stukjes of plakjes, dwars op de draad van het vlees. Verwarm een klein kneepje vloeibare olie in de wok en maak ronddraaiende bewegingen met de pan zodat bodem en wanden met een dun filmpje worden bedekt.

Voeg de plakjes vlees toe en schroei ze snel op hoog vuur dicht. Zo blijven de vleessappen het best bewaard. Beweeg het vlees al omscheppend heen en weer met een spatel of een lange kunststof vleespincet.

Voeg eventueel peper, ui, kruiden of specerijen en dergelijke toe. Bak het vlees met niet teveel tegelijk in de pan. Roerbak eventueel in porties. Voeg op het laatst als extra smaakmaker ketjap, sojasaus of een roerbaksaus toe.