Vragen hoe je kip het beste kunt kruiden is een beetje hetzelfde als vragen naar de weg naar Rome. Bij kip zijn er zoveel manieren om een lekkere kruidenmix te maken, dat het niet mogelijk is om daar een eenduidig antwoord te geven. In deze blog helpen we je op weg in je zoektocht en bespreken we een aantal populaire manieren om kip te kruiden.

Mexicaanse kip

Door Mexicaanse kruiden te gebruiken, zal de kip een pittige smaak krijgen. De kip is bij uitstek geschikt om te gebruiken als vulling in een wrap of tortilla. De complete kruidenmix is uiteraard online verkrijgbaar door te zoeken op kipkruiden – Van Beekum. Maar het is misschien nog wel veel leuker om de kruidenmix zelf te maken en de verschillende kruiden los te bestellen. Je hebt dan de mogelijkheid om de smaken af te stemmen op je eigen voorkeuren.

Wie niet zo van pittig houdt kan bijvoorbeeld wat minder chilipeper gebruiken. Mexicaanse kip wordt gebakken met algemene kruiden, zoals chilipoeder, komijn, paprika, koriander, oregano, uien, zout, kurkuma en cayennepeper.

Italiaanse kip

Italiaanse kip wordt bereid in de oven en heeft een Mediterrane smaak. Het meeste werk is het marineren van de kip voordat die in de oven kan worden gezet. Naast de kip heb je de volgende ingrediënten nodig: olijfolie, citroen, rozemarijn, oregano, peterselie, zout en peper. Sommige mensen zweren bij verse kruiden, maar gedroogde kruiden smaken net zo lekker. Gedroogde kruiden bestellen doe je gewoon lekker online. Alle benodigdheden worden dan de volgende dag thuis bezorgd. Voor het beste resultaat, koop je de benodigde kipfilets vers bij de poelier.

Fajita

Fajita

Voor de vulling van fajita moet een gekruid mengsel van kip enige tijd marineren in de koelkast. Daarna kan het mengsel in korte tijd op hoog vuur worden gebakken en in de fajita gedaan. Ook dit is een tamelijk pittig gerecht. Dit zijn de kruiden die je voor het marineren nodig hebt: chilipoeder, cayennepeper, paprikapoeder, komijn, cacao, uienpoeder, knoflookpoeder, gemalen zwarte peper en zout. Het is het lekkerst als je verse paprika, uien en knoflook gebruikt, maar de gedroogde vorm is bij dit gerecht ook prima.

Kruidenmengsels

Als je gerechten met kip wilt bereiden door gebruik te maken van verse ingrediënten en als je het kruidenmengsel ook nog zelf wilt samenstellen, dan kost dat best veel tijd. De kans is best groot dat je er tijdens het bereiden achter komt dat je niet alles in huis hebt en nog naar de winkel moet. Om dit te voorkomen, kun je gebruik maken van complete kruidenmengsels. Deze mengsels zijn handig als je iets minder tijd hebt, of als je iets minder ervaring hebt. De kruidenmengsels zijn bij gespecialiseerde online webshops verkrijgbaar.