Krokante kippenpoten uit de oven zijn ontzettend lekker. Een heerlijke krokant velletje en een zachte, sappige binnenkant. Hoe kun je dit klaarmaken? Waar kun je op letten om dit voor elkaar te krijgen? Dit gerecht is erg gemakkelijk om te maken, waarbij je toch een heerlijk krokant korstje krijgt op jouw kippenbout. Hoe maak je dit?

  • Aantal personen: 2
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Wachttijd: 60 minuten

Ingrediënten krokante kippenpoten uit de oven

  • 2 grote kippenpoten
  • 4 tenen knoflook
  • 1 paprika
  • 3 theelepels rozemarijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Materialen

  • Ovenschaal met opstaande rand
  • Mengkom

Bereiding

Warm de oven voor op 180 graden. Meng ondertussen in een kom de olijfolie, de rozemarijn, het peper en de zout. Plet de knoflooktenen Snijd de paprika in grove stukken. Smeer de kippenbouten in met het mengsel olijfolie. Zorg dat er overal genoeg olie zit. Heb je niet genoeg? Maak dan een nieuw mengsel. Sommige kippenbouten kunnen wat groter zijn. Leg de kippenbouten in de ovenschaal en stop het geheel in de oven voor zo’n 50 – 60 minuten. Draai halverwege de kippenpoten een keer om.

Serveren

Je kunt deze kippenbouten serveren met een salade en gebakken aardappels. Ook heel lekker is om bijvoorbeeld frietjes van zoete aardappel te maken. Dit is net wat gezonder. Je kunt de frietjes ook weglaten als je bijvoorbeeld koolhydraatarm wilt eten.

Variaties

Er zijn voor dit gerecht niet veel variaties mogelijk. Wat je wel kunt doen is een beetje afwisselen met de kruiden. Het kan bijvoorbeeld ook erg lekker zijn om paprikakruiden door je olijfolie mengsel te doen. Laat de rozemarijn dan weg. Een mengsel van paprikapoeder en kerriepoeder kan ook erg lekker zijn. Hiermee verander je de smaak volledig van het gerecht. Tijm kan ook een prima smaak zijn. Wil je het geheel een oosterse smaak geven? Dan kun je er ook wat ketjap over de kip heen gaan.

Niet heel gezond

De krokante kippenpoten zijn niet heel erg gezond, omdat er veel vet bij het vel van de poot zit. Dit is wel iets om rekening mee te houden, wanneer je bijvoorbeeld op dieet bent. In het algemeen kan het niet meteen veel kwaad, maar let er dan vooral op wat je er allemaal bij eet. Alles met mate, dan is er doorgaans niets aan de hand.