Ben je dol op koken? Dan mag een rvs koekenpan niet uit je keuken ontbreken. En er zijn nog tal van andere pannen die je als thuiskok goed kunt gebruiken. Welke dat precies zijn, ontdek je in deze blog!

Waar moet je op letten bij de aankoop van een pan?

Voordat we je vertellen welke pannen niet uit je keuken mogen ontbreken, benoemen we enkele belangrijke aandachtspuntjes bij de aankoop. Allereerst dien je pannen te kiezen die geschikt zijn voor jouw kookplaat.

Als je een inductiekookplaat hebt, dien je dus naar de beste pannen voor inductie te zoeken. Als je kookt op gas, moet je pannen kiezen die daarvoor geschikt zijn, enzovoort. Let daarnaast op de kwaliteit en de prijs van de pannen.

6 pannen die niet uit je keuken mogen ontbreken

6 pannen die niet uit je keuken mogen ontbreken

Sommige pannen komen zo goed van pas voor het bereiden van allerlei gerechten dat ze zeker niet uit je keuken mogen ontbreken. Wij hebben de meest handige pannen hieronder voor je opgesomd!

Braadpan

Een van de beste pannen om in huis te hebben is een braadpan. Daarmee kun je namelijk allerlei lekkere stoofgerechten maken. Stoofgerechten zijn niet alleen heerlijk, maar tevens makkelijk te bereiden. Ook mensen die minder graag koken, doen er dus goed aan om er een aan te schaffen.

Kookpan

Een kookpan is een hoge pan waarin je groenten, pasta, aardappelen en tal van andere dingen kunt koken. Dit soort pan heb je bijna dagelijks nodig en mag dus zeker niet uit je keuken ontbreken.

Steelpan

In een kleine steelpan kun je saus, eieren, havermoutpap en nog zoveel meer gerechten bereiden. Het is aangeraden om te kiezen voor een steelpannetje met schenktuit, omdat je lopende substanties zo beter kunt uitschenken.

RVS koekenpan

We hebben het al kort in de intro vermeld: een roestvrijstalen koekenpan mag niet uit je assortiment ontbreken. Koop er een van goede kwaliteit en met een anti-aanbaklaag. Zo gaat de pan heel wat langer mee. Het grote voordeel van een RVS pan is dat je deze ook in de oven mag, waardoor je er nog meer mee kunt klaarmaken.

Wok

Een wok is fantastisch om te hebben als je dol bent op eenpansgerechten. Dit soort pan laat je allerlei soorten ingrediënten tegelijkertijd klaarstomen. Als je van plan bent om een wok te kopen, is het wel belangrijk om naar de kwaliteit te kijken. Dit soort pan krijgt namelijk doorgaans veel te verduren.

Grillpan

Als je een grillplaat of contractgrill hebt, hoef je geen grillpan te kopen. Maar in andere gevallen is dit soort pan aangeraden. Want je kunt er vlees, vis en groenten in grillen.

Koken is zoveel leuker met de juiste pannen

Als je graag kookt is het van belang om de juiste pannen te kopen. Maar ook als je helemaal niet van koken houdt, doe je er goed aan om een wok, grillpan, koekenpan, kookpan, steelpan en braadpan aan te schaffen. Zo wordt koken heel wat leuker! Zorg wel dat je kwalitatieve pannen koopt die geschikt zijn voor jouw kookplaat.