Drumsticks zijn bijzonder smakelijk, en kunnen op allerlei manieren klaar gemaakt worden. In dit basisrecept leer je de fijne kneepjes van het bakken van drumsticks.

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten drumsticks

  • Drumsticks (2 per persoon)
  • Bloem
  • Kruiden
  • Peper
  • Zout
  • Vloeibare olie
  • Eventueel bouillon

Materialen

  • Plastic (diepvries)zak
  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Eventueel barbecue
  • Eventueel magnetron

Bereiden drumsticks

Drumsticks (het onderste deel van de kippenbout) wegen gemiddeld tussen de 75 á 110 g per stuk. Reken op 2 drumsticks per persoon.

Doe voor een krokant laagje enkele eetlepels bloem en kruiden of peper en zout in een plastic zak en voeg hier telkens twee drumsticks aan toe. Schud de plastic zak om, zodat de drumsticks rondom met bloem worden bedekt.

Verhit ca. 5 kneepjes vloeibare olie in een koekenpan, wacht tot de grote bellen zijn verdwenen en voeg dan de drumsticks toe.

Bak ze rondom aan, draai het vuur laag en laat ze in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken.

In de oven: Leg gekruide en met vloeibare olie bestreken drumsticks in een ingevette ovenschaal en laat ze in de oven op 200 á 225 graden Celsius gaar en bruin worden in ca. 35 minuten. Keer ze regelmatig en bedruip ze met braadvocht.

Barbecue: Drumsticks zijn heerlijk op de barbecue, maar laat ze eerst besprenkeld met water 5 minuten voorgaren in de magnetron op de hoogste stand of kook ze ca. 15 á 20 minuten voor in wat bouillon.