Droom jij ook van het maken van een perfecte verjaardagstaart, zo één met allemaal verschillende laagjes? Ook jij kunt dit! Met een goede voorbereiding, materiaal en veel oefenen kun jij ook zeker een perfecte verjaardagstaart maken waarmee je iedereen verrast. Kun je wel wat nuttige tips gebruiken voor het bakken  een perfecte laagjestaart, lees dan snel verder want wij hebben dé tips voor jou.

Goed plannen en voorbereiden

Een taart met meerdere laagjes is prachtig, maar hou er rekening mee dat het veel tijd kost. Niet alleen vanwege de bereiding zelf, soms moet je ook even wachten voordat je weer verder kan. Botercrème smeren op een warm biscuit, dat werkt namelijk niet. Waneer je echt een beginnende bakker bent is het fijn om op papier of in je telefoon een stap voor stap planning te maken. Zo kun je een klein beetje inschatten hoeveel tijd alles gaat kosten en dit voorkomt onnodig stress. De meeste ingrediënten voor de taart kun je overigens ook prima een dag van tevoren bereiden, een botercrème is hier een goed voorbeeld van.

Zorg voor goed bakgereedschap

Natuurlijk is goed gereedschap ook belangrijk voor het bakken van een mooie verjaardagstaart. Je hebt voor het bakken van een taart niet heel veel gereedschap nodig maar het is wel handig om minstens twee goede bakblikken in huis te hebben. Ook een fijn paletmes en icing smoother waarmee je de taart glad kan afsmeren is een absolute must. Deze bakgereedschappen zijn o.a. te koop bij Bak & Co, in deze webshop vind je de meest uiteenlopende bakbenodigdheden. Niet per se een must maar een draaiplateau is ook erg handig om te gebruiken voor het afsmeren van je taart.

Proberen en proeven

Omdat een laagjestaart veel tijd kost om te maken is het zeker aan te raden om eerst wat smaakcombinaties te gaan testen. Bak bijvoorbeeld een klein biscuit en maak verschillende soorten botercrème met verschillende smaken. Combineer dit bijvoorbeeld met fruit of jams en test dit uit samen met het biscuit, zo kun je goed proeven welke smaakcombinaties perfect zijn!

Test een bakrecept goed uit

Test een bakrecept goed uit

Heb je een recept gevonden, test deze dan toch voor de zekerheid uit. Je wilt immers een lekkere taart maken op je eigen of iemand anders verjaardag en het zou erg jammer zijn wanneer die mislukt. Door eerst een bakrecept uit te proberen, weet je ook zeker dat het gaat lukken en je doet meteen wat meer ervaring op en op het moment suprême heb je ook minder stress.

Werk foutjes eenvoudig weg

Een taart glad afsmere  is nog best een kunst. Grote kans dat het je ook niet direct lukt, gelukkig is dat helemaal niet zo erg want foutjes kun je namelijk heel eenvoudig wegwerken. Gebruik bijvoorbeeld fruit, snoepjes, sprinkles, chocolade drip of cake toppers om je taart mee te versieren en dit zijn tegelijk handige hulpmiddelen om kleine foutjes weg te werken.

Ben jij van plan om een mooie verjaardagstaart te bakken, gebruik dan zeker deze bovenstaande tips. Net zoals met alles is het ook ‘oefening baart kunst’, duik lekker vaak de keuken in en bak regelmatig een taart en je wordt vanzelf een pro.