Ook zo’n liefhebber van roerbakken? Probeer dan eens deze Oosterse Bami goreng. Heerlijk gekruid en gezond!

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten Bami goreng

  • 1 pakje eiernoedels (250 g)
  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui, in partjes
  • 1 schaal tofu roerbak pittig gekruid (180 g)
  • 1 zak Chinese roerbakmix (400 g)
  • 75 ml woksaus ginger & garlic (flesje 200 ml)
  • 3 eieren
  • 1 komkommer, in reepjes

Materialen

  • Wok

Bereiden Bami goreng

Stap 1 Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, doe ze in een vergiet (bewaar een kopje kookvocht) en spoel onder koud water. Stap 2 Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de ui, roerbakreepjes en Chinese roerbakmix 5 minuten. Schep de woksaus erbij en meng het, al roerbakkend, door de groente. Schep ook de mie erdoor. Stap 3 Klop de eieren los met 4 eetlepels opgevangen kookvocht en zout en peper naar smaak. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en schenk het eimengsel erin. Laat het op laag vuur stollen. Rol de omelet op en snijd hem in plakjes. Schep de bami goreng op 4 borden en verdeel de omeletrolletjes en komkommerreepjes erover.