Besparen in de Keuken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nu tijdelijk gratis het ebook "besparen in de keuken!"





Reactie op Besparen in de Keuken

Wat leuk dat u mij dat boek heb gestuurd. Ik ben nu ongeveer op de helft van het boek. Het is erg interessant. Dit wilde ik u nog even laten weten.Verzonden vanaf Samsung-tablet

Ook het e-book Besparen in de keuken ontvangen?! Schrijf je dan hierboven even in voor de infomails en je ontvangt het e-book direct!

Carnavalsbroodje

Carnavalsbroodje

Deze witte lunchbol met kruidig gehakt en muntsaus is een waar genot om te nuttigen tussen al de alcoholische dranken en andere hapjes.

Bereidingstijd: 45 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 2

Ingredi├źnten

  • 200 gr rundergehakt
  • Zout
  • Peper
  • 1 tl ketoembar
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • 2 kleingesneden bosuitjes
  • 2 tl muntsaus (Colmans sweetened mintsauce is verkrijgbaar bij delicatessezaak of toko)
  • 2 tl kappertjes
  • 11 eetl havermout
  • 1 teentje knoflook
  • Bloem
  • 2 eetl olijfolie
  • 3 eetl biogarde roer
  • 1 eetl muntsaus
  • 2 witte lunchbollen
  • Boter
  • 1/4 komkommer in plakjes
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
  • Materialen

    Geen

    Bereiden

    Maak het gehakt aan met zout, peper, ketoembar en kademom. Voeg bosui, 2 tl muntsaus, kappertjes en havermout toe en pers het teentje knoflook erboven uit. Kneed alles goed door elkaar. Vorm er 2 platte schijven van en bak ze in de hete olie in ong. 5 min. gaar en goudbruin. In een kommetje de biogarde en 1 eetl. muntsaus tot een sausje roeren. Snijd de lunchbol open en besmeer de helften dun met boter, beleg de onderste helft met plakjes komkommer. Leg de warme schijven gehakt erop en schep de saus erover. Garneren met de ringen ui. Klap het broodje dicht.

    Resultaat

    Carnavalsbroodje

    Breng anderen op de hoogte:
    • Facebook
    • Google Bookmarks
    • Twitter
    • LinkedIn
    • RSS

    Gerelateerde berichten:

    1. Hartige sinterklaasletter
    2. Gebakken aardappelplakjes met ui en spek
    3. Vitello Tonnato

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>