Besparen in de Keuken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nu tijdelijk gratis het ebook "besparen in de keuken!"





Reactie op Besparen in de Keuken

Wat leuk dat u mij dat boek heb gestuurd. Ik ben nu ongeveer op de helft van het boek. Het is erg interessant. Dit wilde ik u nog even laten weten.Verzonden vanaf Samsung-tablet

Ook het e-book Besparen in de keuken ontvangen?! Schrijf je dan hierboven even in voor de infomails en je ontvangt het e-book direct!

Courgettebrood

Courgettebrood

Atkins Courgettebrood recept. Het Atkins-dieet heeft als doel het bevorderen van de gezondheid en het vergroten van de kans op een lang gezond leven.

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 80 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • Zoetstof ter vervanging van 250 ml suiker
  • 2 eieren
  • 1 pond geraspte courgette
  • 1 cup = 250 ml olie
  • (beter is: 125 ml boter + 1/2 pakje roomkaas – als je toch olie wil gebruiken, dan vooral geen olijfolie!)
  • 2 cups = 500 ml Proteine Poeder
  • 1 eetl. Glutenmeel
  • 1/2 cup – 125 ml gemalen Amandelen of Hazelnoten (of gemengd)
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Materialen

  • Oven
  • Broodvorm
  • Cakevorm
  • Sateprikker
  • Aluminiumfolie
  • Bereiden

    Oven voorverwarmen op 180 graden Celsius. Klop de eieren los met de zoetstof, courgette en olie (boter e/o roomkaas). Vermeng de proteïne poeder en het glutenmeel met de gemalen noten en de bakpoeder, daarna bij courgettemengsel voegen. Voeg de kruiden toe. Goed doorroeren. Overdoen in een voorgevette broodvorm of cakevorm en dan 60 tot 80 min in de oven op 180 graden Celsius..

    Na 60 min. testen met een sateprikker: in het midden prikken, als hij er met deeg eraan uitkomt, moet het brood nog 10 minuten in de oven. Als er alleen kruimels aanzitten, terugzetten en na 5 minuten controleren. Als de prikker er schoon uitkomt is het brood gaar. Wordt hij te snel bruin, een stukje aluminiumfolie er overheen leggen

    Resultaat

    Courgettebrood

    Breng anderen op de hoogte:
    • Facebook
    • Google Bookmarks
    • Twitter
    • LinkedIn
    • RSS

    Geen gerelateerde berichten.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>