Reactie op Besparen in de Keuken

Wat leuk dat u mij dat boek heb gestuurd. Ik ben nu ongeveer op de helft van het boek. Het is erg interessant. Dit wilde ik u nog even laten weten.Verzonden vanaf Samsung-tablet

Ook het e-book Besparen in de keuken ontvangen?! Schrijf je dan hierboven even in voor de infomails en je ontvangt het e-book direct!

Hoe moet ik vis pocheren

Vis pocheren

Bij pocheren wordt vis gegaard in veel vocht, bijvoorbeeld visbouillon, of water met witte wijn en kruiden. Er wordt geen vet gebruikt en dat is dus gezond.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • Vis
  • 5 dl water
  • 1 dl witte wijn of scheut azijn
  • 2 plakjes citroen
  • 1 worteltje in plakjes
  • 4 takjes peterselie
  • 1 laurierblaadje
  • Peperkorrels
  • Materialen

  • Pan
  • Visspatel of schuimspaan
  • Bereiden

    Vis wordt gepocheerd in een zogenaamde court bouillon. Breng hiervoor 5 dl water met 1 dl witte wijn of een scheut azijn aan de kook. Voeg 2 plakjes citroen, 1 worteltje in plakjes, 4 takjes peterselie, 1 laurierblaadje en enkele peperkorrels toe. Breng dit aan de kook en draai de warmtebron laag.

    Voeg de vis toe. De vis moet ruim onderstaan. Het vocht moet tegen de kook aanblijven en mag niet borrelen.

    Neem de vis met een visspatel of schuimspaan uit het vocht.

    Pocheertijden:
    Kabeljauw, koolvis, zalm, zeewolf en zwaardvis: 4 á 6 minuten per 250 g.
    Roodbaars- en scholfilet: 4 minuten.
    Vismoten: 5 á 7 minuten.
    Forel: 10 minuten.

    Breng anderen op de hoogte:
    • Print
    • Digg
    • Sphinn
    • del.icio.us
    • Facebook
    • Mixx
    • Google Bookmarks
    • eKudos
    • email
    • Hyves
    • Live
    • MSN Reporter
    • MySpace
    • NuJIJ
    • StumbleUpon
    • Twitter
    • Yahoo! Bookmarks
    • Add to favorites
    • LinkedIn
    • PDF
    • RSS

    Gerelateerde berichten:

    1. Hoe moet ik eieren pocheren
    2. Haring à la Boulangère
    3. Hoe moet ik hele kip braden
    4. Hoe bereid ik mosselen
    5. Hoe moet ik spaghetti koken

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>