Besparen in de Keuken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nu tijdelijk gratis het ebook "besparen in de keuken!"





Reactie op Besparen in de Keuken

Wat leuk dat u mij dat boek heb gestuurd. Ik ben nu ongeveer op de helft van het boek. Het is erg interessant. Dit wilde ik u nog even laten weten.Verzonden vanaf Samsung-tablet

Ook het e-book Besparen in de keuken ontvangen?! Schrijf je dan hierboven even in voor de infomails en je ontvangt het e-book direct!

Spekpannenkoek met appel en stroop

Spekpannenkoek met appel en stroop

Een naturel pannenkoek is lekker, maar nog veel lekkerder is een pannenkoek met spek, appel en stroop. Maak het zelf aan de hand van onderstaand recept!

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 1 scharrelei
  • 4½ dl halfvolle melk
  • 1 appel
  • ± 3 el vloeibaar bakvet
  • 150 g ontbijtspek
  • Schenkstroop
  • Materialen

  • Kom
  • Koekenpan
  • Garde
  • Bereiden

    Meng het bakmeel met zout naar smaak in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek het ei erboven. Roer het ei los en roer een beetje van het bakmeel mee. Voeg de melk beetje bij beetje toe en klop het met een garde tot een egaal dik beslag. Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in dunne plakken. Verhit een beetje vloeibaar bakvet in de koekenpan en bak ¼ deel van de spek en ¼ deel van de appel ± 3 min. Schep er ¼ deel van het beslag op, laat het uitvloeien en bak de pannenkoek op een halfhoog vuur bruin. Keer de pannenkoek en bak tot de andere kant mooi bruin en gaar is. Houd hem warm op een bord op een pan met kokend water. Bak op dezelfde wijze nog 3 pannenkoeken en serveer ze met de stroop.

    Resultaat

    Spekpannenkoek met appel en stroop

    Breng anderen op de hoogte:
    • Facebook
    • Google Bookmarks
    • Twitter
    • LinkedIn
    • RSS

    Gerelateerde berichten:

    1. Pannenkoeken
    2. Appel walnoten kerstkrans
    3. Champignon pannenkoeken
    4. Chocolade pannenkoek met kersen
    5. Roquefort salade met appel en walnoot

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>