Een naturel pannenkoek is lekker, maar nog veel lekkerder is een pannenkoek met spek, appel en stroop. Maak het zelf aan de hand van onderstaand recept!

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten Spekpannenkoek met appel en stroop

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 1 scharrelei
  • 4½ dl halfvolle melk
  • 1 appel
  • ± 3 el vloeibaar bakvet
  • 150 g ontbijtspek
  • Schenkstroop

Materialen

  • Kom
  • Koekenpan
  • Garde

Bereiden Spekpannenkoek met appel en stroop

Meng het bakmeel met zout naar smaak in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek het ei erboven. Roer het ei los en roer een beetje van het bakmeel mee. Voeg de melk beetje bij beetje toe en klop het met een garde tot een egaal dik beslag. Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in dunne plakken. Verhit een beetje vloeibaar bakvet in de koekenpan en bak ¼ deel van de spek en ¼ deel van de appel ± 3 min. Schep er ¼ deel van het beslag op, laat het uitvloeien en bak de pannenkoek op een halfhoog vuur bruin. Keer de pannenkoek en bak tot de andere kant mooi bruin en gaar is. Houd hem warm op een bord op een pan met kokend water. Bak op dezelfde wijze nog 3 pannenkoeken en serveer ze met de stroop.

Resultaat

Spekpannenkoek met appel en stroop