Lekker feestelijk als nagerecht, maar deze mascarponecrème voorzien van aardbeien smaakt ook heerlijk als ontbijt.

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 60 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten Aardbeien met mascarponecrème

  • 300 g aardbeien
  • 100 g mascarpone (bakje a 250 g)
  • 5 eetlepels volle kwark
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 20 g roomboter
  • 20 g donkerbruine basterdsuiker

Materialen

Geen

Bereiden van Aardbeien met mascarponecrème

(ca. 1 uur van tevoren): Aardbeien wassen, droog deppen en kroontjes eraf halen en halveren. Aardbeien in dikke plakjes snijden en uitspreiden over lage schaal. Met mixer mascarpone, kwark en vanillesuiker tot crème kloppen. Mascarponecrème over aardbeien verdelen. In kleine steelpan boter en bruine suiker al roerend aan de kook brengen. Suiker-botermengsel over mascarponecrème gieten. Afgedekt ca. 1 uur in koelkast zetten.