Heb je altijd al een heerlijke appeltaart willen maken, treuzel dan niet en begin er direct aan! Geschikt als nagerecht, bij speciale gelegenheden of gewoon op elk ander moment. (Ingezonden door een bezoeker).

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 60 minuten
Aantal personen: 5-10

Ingrediënten appeltaart

  • 250 gr. cakemeel of zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr. suiker
  • 5 zakjes vanillesuiker
  • Kaneelpoeder
  • 125 gr. roomboter of margarine
  • 5 eieren
  • 5 a 6 grote appels (liefst goudrenetten)

Materialen

  • Taartvorm 30cm
  • Oven

Bereiden appeltaart

Appels wassen, schillen en in vieren snijden. Meel, suiker, vanillesuiker, eieren, en gesmolten boter mengen. Het mengsel in de taartvorm (30cm) gieten. De appels erop leggen (duw ze een klein beetje in het deeg), strooi het kaneel erover, en zet het geheel ca. 1 uur in de oven op 150 graden (hete lucht). Laat de appeltaart afkoelen, of eet deze als ‘ie nog een beetje warm is. Ook lekker met slagroom erover!

Resultaat

appeltaart