Lasagne is erg lekker, en eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Wil je het goed doen, volg dan onderstaand basisrecept. Smullen maar!

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten lasagne

  • Bolognese-saus
  • Plakjes lasagne
  • Plakjes mozzarella
  • Bechamelsaus
  • Geraspte kaas

Materialen

  • Langwerpige ovenschaal
  • Oven

Bereiden lasagne

Sommige lasagnavellen hoeven niet voorgekookt te worden, andere wel. Bereid de vellen zoals op de verpakking staat aangegeven.

Verdeel een laagje bolognese-saus over de bodem van een langwerpige ovenschaal en leg hierop de plakjes lasagne.

Verdeel hierover een laagje bolognese-saus, een paar plakjes mozzarella, daarover wat bechamelsaus en dan weer lasagneplakjes. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn.

De laatste laag is bechamelsaus. Bestrooi deze rijkelijk met geraspte kaas en plaats de lasagneschotel in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius. Laat de lasagne gaar en goudbruin worden in ca. 25 minuten.