Fijne (magere) runderlappen vormen de basis voor dit eeuwenoude gerecht: Draadjesvlees. Leer met onderstaand basisrecept hoe je dit het beste kunt bereiden.

Bereidingstijd: 120-210 minuten

Ingrediënten draadjesvlees

  • 750 g runderlappen
  • Margarine
  • Zout
  • Peper
  • Ui
  • Laurier
  • Kruidnagel
  • Azijn
  • Eventueel ontbijtkoek

Materialen

  • Pan

Bereiden draadjesvlees

Neem het vlees een half uurtje van tevoren uit de koelkast. Het wordt dan wat zachter. Dep ca. 750 g runderlappen droog.

Verhit ca. 50 g margarine in de pan, wacht tot het schuim is weggetrokken en laat de margarine lichtbruin kleuren. Voeg het vlees toe en schroei het snel aan beide kanten dicht.

Strooi er zout en peper over. Voeg 1 gesnipperde ui toe en fruit deze 2 á 3 minuten mee. Schenk zoveel warm water in de pan dat het vlees onderstaat.

Voeg 1 á 2 blaadjes laurier, 1 kruidnagel en 1 scheutje azijn toe. Breng aan de kook, leg een deksel op de pan en draai het vuur laag.

Stoof het vlees gaar. Reken voor rib- en doorregen lappen op ca. 2,5 uur en voor sukadelappen op ca. 3 uur. Voeg eventueel een plakje ontbijtkoek aan het stoofvocht toe voor extra smaak en een vollere saus.