Het braden van een groot stuk vlees, zoals een rollade, rosbief of een stuk varkensfricandeau word vaak als een probleem ervaren. Met behulp van onderstaand basisrecept is het braden van groot vlees al direct een stuk gemakkelijker.

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten gebraden vlees

  • 600 g fricandeau
  • Mosterd
  • Zout
  • Peper
  • Vloeibare olie

Materialen

  • Braadpan
  • Eventueel vleesthermometer
  • Folie

Bereiden gebraden vlees

Bestrijk 600 g fricandeau rondom met mosterd en strooi er zout en peper over. Verhit in een braadpan 5 kneepjes vloeibare olie. Wacht tot de grote bellen zijn verdwenen en leg het vlees dan in de pan.

Braad het vlees rondom aan, draai de warmtebron laag, voeg nog een kneepje vloeibare olie toe en braad het vlees rondom bruin en gaar in ca. 25 á 30 minuten. Bedruip het regelmatig met het bakvet.

Controleer de temperatuur tijdens het bakken eventueel met een vleesthermometer. Steek de thermometer in het midden van het dikste gedeelte van het vlees. Voor varkensvlees geldt een kerntemperatuur van ca. 70 graden Celsius. Voor rosé gebraden varkensvlees is dat ca. 68 graden Celsius en voor ‘gaar’ gebraden vlees ca. 72 graden Celsius.

Laat het vlees ca. 10 minuten onder folie rusten en snijd het dan pas aan.